ANIL ÖZDEMİR

ANIL ÖZDEMİR

DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ


Merhaba ben Anıl ÖZDEMİR 20/09/1994 ANKARA doğumluyum. İlk Orta ve lise Öğrenimimi ANKARA’da tamamladım lisans eğitimi Ankara üniversitesi odyometri, daha sonrasında Yıldırım  Beyazıt Üniversitesi Odyoloji ve Konuşma bozuklukları üzerine lisans eğitimimi tamamladım Özel eğitim alanında dil ve konuşma üzerine 7 yıldır aktif olarak çalışmaktayım bu süre içinde ortalama 700 800 Öğrenci ile Kısa ve uzun süreli çalıştım ve Bir çoğunun Dil raporunun kalkmasında katkıda bulundum.

Staj eğitimlerimi Ankara Güven Hastanesi – Ankara live Hospital – Gazi üniversitesi  olmak üzere çeşitli hastanelerde Staj yaptım çocuk ve yetişkin insanlarla çalışmalar yaptım Özel eğitim alanında  Çalıştığım kurumlar Ankara Selvi Özel Eğitim merkezi, Gelişim akademi Özel eğitim merkezi şuan da ise Umut çınarım özel Eğitim merkezinde çalışmaya devam etmekteyim.

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ NEDİR? DİL VE KONUŞMA TERAPİSTLERİ KİMLERDİR?

Bebeklikten yaşlı popülasyona kadar ortaya çıkan dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarının belirlenmesi, önlenmesi, tedavisi ve terapisini kapsayan işlemler dil ve konuşma terapisinin alanlarıdır.

Kurumumuzda dil ve konuşma terapistlerimiz;  ilgili alanda lisans eğitimini almış, genel geçerliliği olan detaylı değerlendirme ve kişiye özel hazırlanmış terapi teknikleriyle, iletişim, ses ve yutma bozukluklarını çok yönlü ele alarak sorunların ayrıntılı olarak tanımlanmasını ve bu doğrultuda topluma, bireylere farkındalık kazandırılmasını hedeflemektedir.

Dil ve Konuşma Terapisinde Çalıştığımız Alanın Kapsadığı Bozukluklar

Gelişimsel Dil Bozuklukları (Uyaran Eksikliği, Alıcı ve İfade Edici Dil Gecikmesi)

İkincil Dil Bozuklukları ( Otizm, Down sendromu, Serebral Palsi, Hidrosefali, Nadir Görülen Sendromlar)

Konuşma sesi bozuklukları ( Konuşma Gecikmesi, Artikülasyon Bozukluğu, Fonolojik Bozukluk, Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisi )

Edinilmiş Dil Bozuklukları (Afazi, Demans, Travmatik Beyin Hasarı’na Bağlı, Sağ Hemisfer Lezyonlarına bağlı)

Disleksi

Motor Konuşma Bozuklukları (Apraksi,Dizartri )

Akıcı Konuşma Bozuklukları ( Kekemelik, Nörojenik Kekemelik, Hızlı Bozuk Konuşma )

Rezonans Bozuklukları ( Dudak Damak Yarıklığı, Baş-Boyun Anomalilerine bağlı )

Ses Bozuklukları ( Ses Kısıklığı, Ses teli paralizisi, Nodül, Polip, Mutasyonel Falsetto )

İşitme Engeline Bağlı Dil ve Konuşma Bozuklukları

İşitsel rehabilitasyon eğitimi (koklear implant ve işitme cihazı olan çocuklar)

Peki ne zaman bir dil ve konuşma terapisine başvurmalıyım?

Aşağıdaki sorulara verilen cevaplardan en az bir tanesi sizin veya çocuğunuz için geçerliyse vakit kaybetmeden bir dil ve konuşma terapistine başvurabilirsiniz.

 

WhatsApp chat
Şimdi Ara!
Yol Tarifi