Okula Hazırlık ve Okul Sorunları

Çocuğunuz kreşe hazır mı?
Çocuğun kreşe hazır olup olmama durumu değerlendirilirken, çocuk, anne babası, içinde yaşadığı çevre göz önüne alınarak değerlendirilir. Çocuğun anneye babaya bağlanma durumu, gelişim düzeyi, tuvalet alışkanlığını kazanıp kazanmama durumu gibi birçok faktör değerlendirilir.

Çocuğunuz için nasıl bir kreş seçmelisiniz?
Her çocuğun gelişim düzeyi ve ihtiyaçları farklıdır. Kreş seçiminde de bunlar göz önüne alınır. Öncelikle çocuğun gelişimini belirlemek adına gelişim testi uygulanır. Ardından bu gelişimi en iyi destekleyecek okul öncesi kurumu hangisi olabilir diye aile ile birlikte karar verilir.

Kreşe uyum sürecinde anne babalar nelere dikkat etmeli?
Kreşe uyum süreci her çocuk için yaşanan bir süreçtir. Kimi çocuk bu süreci kısa, kimi çocuk uzun yaşayabilir. Kimi çocuk kreşe başlarken günlerce haftalarca ağlayabilir, kimisi de hiç ağlamadan başlayabilir. Bu nedenle anne babalar bu süreçte sabırlı ve tutarlı olmalıdırlar.

Çocuğunuz için nasıl bir okul seçmelisiniz?
Çocuğunuz için okul seçerken, aslında en önemli özellik öğretmen olmalıdır. Okul öncesi gibi anaç ve sevgi dolu bir yapıdan çıkan çocuk için, ilkokul gibi daha kurallı ve akademik başarı odaklı bir yapıya girmek kolay değildir. Bu da ayrı bir uyum süreci gerektirir.

İlkokula uyum sürecinde anne babalar nelere dikkat etmeli?
İlkokula uyum sürecinde anne babalar, çocuklarına karşı sabırlı olmalıdır. Çocuk okul öncesi dönemde daha az yaşadığı kurallar ve sınırlar bütünü ile karşı karşıya olacaktır. Ayrıca ondan akademik bir başarı da beklenecektir. Anne babalar hırslı ve sabırsız olmadan, çocuklarına güven vermeli ve onların yanında olmalıdır.

Okul fobisi nedir, nasıl aşılabilir?
Okul fobisi olan çocuk için uzman desteği almak önemlidir. Çocuklar çoğu zaman okula gitmek istemediklerini söylerler ama neden gitmek istemediklerini söylemezler. Uzman desteğinde yapılan testler ile sebep ortaya çıkarıldığında, çözüm de daha kolay gelecektir.

WhatsApp chat
Şimdi Ara!
Yol Tarifi