Zeynep Tuna

Zeynep TUNA

Ergoterapist ve Duyu Bütünleme Uzmanı


1995 yılında Çankırı’da doğdum. İlkokulu Diyarbakır’da Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu Gelibolu’da 75.inci Yıl Ortaokulu’nda ve liseyi Çankırı Anadolu Lisesi’nde tamamladım.

2014 yılında kazandığım İstanbul Bilgi Üniversitesi Ergoterapi bölümünde 1 yıl ingilizce hazırlık okuduktan sonra 2015 yılında bölüme başladım. 2017 yılı yaz stajımı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Ergoterapi Kliniğinde, 2018 yılı yaz stajımı Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ve  2019 yılı dönem içi klinik stajlarımı ise sırasıyla Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, Cerrahpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Bahçelievler Devlet Hastanesi Ergoterapi Kliniğinde, Everest Otizm Spor ve Yaşam Akademisinde ve Tek Çözen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaptım.

07.2019 – 06.2020 tarihleri arasında İstanbul Üsküdar Everest Otizm Spor ve Yaşam Akademisinde çalıştım.

Katıldığım seminer ve kongreler; Hacettepe Üniversitesi ‘Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğini Artırılması için Teknik Yardım Projesi’ Uluslararası  Ergoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi, Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği, Türkiye Spor Hekimleri Derneği ve Spor Hukuku Enstitüsü ‘Spor Yaralanmalarında Farklı Bakış Açılarıyla Güncel Tedavi  ve Rehabilitasyon Yaklaşımları-II Sempozyumu’, Üsküdar Üniversitesi ‘Ergoterapi: Yaşamın İçindeki Uğraş ‘ Paneli

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Sempozyumu

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 120 saatlik İşaret Dili Eğitimi Kursu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genç Sosyal Çalışmacılar Derneği Madde Bağımlılığına Karşı ‘Şimdi Daha Güçlüyüz’ Eğitim Programı,

Biruni Üniversitesi Ergoterapi Sempozyumu

Üsküdar Üniversitesi ve Otizm Federasyonu III. Ulusal Otizm Günleri Sempozyumu,

Üsküdar Üniversitesi ve Sosyal Psikiyatri Derneği ’22. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi’

Gelişim Üniversitesi 1. Uluslararası Robotik Teknoloji ve Rehabilitasyon Kongresi,

Bahçeşehir Üniversitesi ‘Her Yönüyle Skolyoz Sempozyumu’, Otistikler Derneği Otizmde Çocukluk, Ergenlik Ve Yetişkinlik Sempozyumu, Bahçeşehir Üniversitesi ‘Uluslararası Müzik Terapi Sempozyumu’

Sadece Psikoloji 4 oturumluk (8 saatlik) Müzik Terapi  Deneyim Atölyesi,

Duyusal Akademi ‘Dünya Prematüre Günü’ Eğitim Sempozyumu,

Gençlik ve Spor Bakanlığı Haydi Tut Elimi Derneği ‘Ergoterapi İçinde Hayatın Ritimlerini Öğrenmek Projesi’,

Üsküdar Üniversitesi ‘Sağlık Yönetimi ve Mizah Sempozyumu’,

‘Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ Gereğince 4 saatlik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi olarak oluşmaktadır.

Duyu Bütünleme üzerine özel çocuklarla halen çalışmaktayım.

Çalıştığım alanlar,

-Dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı konulmuş çocukların tedavisinde.

– Disleksiye (özel öğrenme güçlüğü) sahip bireylerin tedavisinde.

-Otizm, down sendromu, serebral palsi, william sendromu vb. gibi tanı almış çocuklarda.

– Toplumdan dışlanmış bireylerin topluma kazandırılmasında. (Madde bağımlıları, eşcinseller, fiziksel ve zihinsel engelliler, psikolojik problemi olan kişiler)

– Bağımlılıktan kurtarma. (Engelliler, Örneğin sağ eli kopmuş bir bireye çeşitli ortez protez teknikleri ile yemek yemesi sağlanır. Veya fiziksel engeli olan bir bireyin tüm işleri annesini yapmaktadır. Ergoterapistler bazı temel ihtiyaçlarını giyinme gibi tek başına yapmasını sağlarlar.

-Parmak ucu yürüme.

– Farklı alanlar. (Örneğin; kası zarar gören biri verilen egzersizleri yapmamış. Biz ona hoşuna gidecek anlamlı ve amaçlı aktiviteler vererek egzersizleri eğlenerek yapmasını sağlamaktayız.

https://www.instagram.com/erg.zeyneptuna/)

WhatsApp chat
Şimdi Ara!
Yol Tarifi